Over Ons

Wie doet wat bij Breda DuurSaam?

Even Voorstellen

Onze coöperatie telt vijf leden. Elk lid heeft zo zijn of haar eigen expertise. Zij opereren zelfstandig binnen de coöperatie en helpen elkaar daar waar nodig. Onderling gaan zij gelegenheidscoalities aan om projecten in de juiste banen te leiden.

Olga Kroes: “Geef mij maar echt eten!”

Radiologisch laborante, communicatie adviseur en consultant… Ik deed het allemaal. Maar het werd tijd om mijn passie te volgen. Deze passie vond ik in het adviseren over alles wat te maken heeft met duurzaam, lokaal voedsel. Echt eten dus!  Want eten moeten we allemaal… Maar over ‘echt natuurlijk eten’  weten we niet zoveel meer. Mijn advies kan gaan over buurtmoestuinen aanleggen, fruitbomen regelen voor het park ‘ het Valkenberg’,  de eetbare Bredase straat realiseren of de boer dichter bij zijn Bredase klant krijgen. Of ik geef workshops over bijvoorbeeld jams/bermkruiden pesto’s maken, of wilde kruiden/vruchten plukken. Het kan allemaal!

Olga Kroes, 06-306 80 451, olga AT bredaduursaam DOT nl

 

Esther Ruiten: “DuurSaamheid is voor mij…”

Overons-estherMet name volhoudbaarheid. Hoe sta ik in de wereld? Hoe ga ik met mezelf en m’n leefomgeving om en wat kan ik doen of laten om mijn deel bij te dragen, zonder dat het mij of de aarde uitput?
In mijn praktijk Mindful Breda bied ik praktische begeleiding zodat men zich bewust wordt van actie & reactie, waarbij de keuze ontstaat hoe met een situatie om te gaan. Ik zet mijn energie graag in op het sociale & maatschappelijke vlak, merk dat er hier nog veel verduursamen valt. Binnen Breda DuurSaam vertaalt zich dat naar o.a. invulling van de DuurSame kaart, ondersteuning van maatschappelijke projecten en het organiseren van Tegenlicht Meet Up Breda.

Esther Ruiten, esther AT bredaduursaam DOT nl

Ray Meur: “Geef mij een luisterend oor!”

Ik ben een van de oprichters van Transition Town Breda, blog als De Milieuridder, ben ruim 13 jaar zelfstandig grafisch ontwerper en maak wekelijks ‘groene radio’ als duurzame DJ bij Stadsradio Breda met mijn radio-programma RayRadio. Ik verdiep me al jaren in de volhoudbare samenleving door middel van (radio)interviews, boeken, lezingen en documentaires. Mijn kennis en kracht ligt dan ook in de breedte en vertaal dat naar enthousiaste lezingen voor o.a. basisscholen en het Voortgezet Onderwijs. Als opgewekte aanjager zet ik al mijn expertise in om die noodzakelijk transitie voor Breda zo snel mogelijk te realiseren.

Ray Meur, 06 – 43 533 112, ray AT bredaduursaam DOT nl

 

Derk Hueting: “Geef mij de kracht van de lokale gemeenschap!”

Alle energie en creativiteit uit de gemeenschap aanboren en gebruiken om de echte stap naar een duurzame volhoudbare samenleving te gaan maken. Dat is voor mij de grote uitdaging. Als zelfstandig adviseur, trainer, coach en duurzaam ontwikkelaar ben ik dagelijks met overheid en bedrijfsleven bezig duurzaamheid verder te brengen. Het bouwen van inspirerende toekomstbeelden en vanuit dat toekomstbeeld concrete stappen zetten, dat is mijn ding. Creëren van draagvlak in de samenleving en laten zien dat een duurzame toekomst inspirerend, leuk en uitdagend is. Met het hoofd boven de wolken, maar beide benen stevig op de grond!

Derk Hueting, 06 – 212 309 38, derk AT bredaduursaam DOT nl

 

Edwin Waelput: “Geef mij de elementen!”

Van de aarde, de zon, de wind en het water kunnen we, mits zorgvuldig, gebruik maken én van genieten.Of ik nu aan het sporten ben of aan het werk; de elementen spreken mij aan. Vanuit mijn bouwmanagementbureau ben ik met name bezig met de bebouwde omgeving. Aangezien het aandeel van het energieverbruik van gebouwen ca. 30% van het totale energieverbruik betreft, is het zeer zinvol om dit energieverbruik fors te beperken. Opleidingen en onderzoeken in de verduurzaming van gebouwen hebben mij geleerd dat we met de elementen het probleem van de oprakende én vervuilende fossiele brandstoffen kunnen tackelen. Het is mijn doel is om met Breda DuurSaam de gebouwen in Breda e.o. binnen afzienbare tijd, op duurzame én betaalbare wijze, geheel zelfvoorzienend te maken op het gebied van energie.

Edwin Waelput, 06 – 551 535 28, edwin AT bredaduursaam DOT nl