nieuws

Warmoezerij Wolfslaar start weer op

Posted at 30 maart 2015 | By : | Categories : nieuws,Warmoezerij | 0 Comment

Het heeft wat voeten in aarde gehad. De gehele Warmoezerij ging op de schop. Een paar weken lang was het één grote modderpoel….We hadden een ernstig vernattingsprobleem.

Warmoezerij-water
 
De 50 wijnstokken, al het kleinfruit en 3 kweeperen bomen eruit. De meeste zijn opgekuild en de bomen zijn herplant. Ze lopen al uit…gelukkig. Na al het groffe graafwerk, het drainagebuizen leggen, kolken plaatsen en greppels graven, ligt alles er nu strak bij. De groentebedden zijn gemaakt en lopen nu mooi bol en wateren goed af naar de greppel. Uiteindelijk komt al ons overtollige water met een ingenieus systeem in de Bavelse Leij (beek) uit.
De paden hebben ook n lift gehad en nu staan er 350 beukenplanten in mooie haagjes. Dat versterkt de zichtlijnen van poort tot poort en komt het paviljoen beter tot zijn recht. De achterste poort hebben we bevrijd van braamstruiken en geeft nu ook toegang tot de Warmoezerij.

Warmoezerij-boomgaard
 
En ja hoor….we hebben een boomgaard. 12 appel en perenrassen die in Brabant heel veel voorkomen. Het duurt nog even voordat daar fruit aan groeit maar we hebben geduld. Dit jaar gaan we het rustig aan doen. Beetje groente en veel groenbemesters. De grond is dermate omgewoeld dat die weer rust nodig heeft en organisch materiaal. Tenslotte is het dit jaar “het Internationaal Jaar van de Bodem”. Dus die bodem krijgt extra aandacht. Op ons verlanglijstje staan een kruidencirkel en platte, koude bakken zodat we voor kunnen zaaien. De wijngaard is inmiddels ook in ere hersteld. De bijen kunnen terug komen.

De Warmoezerij, de mooie landgoed moestuin op landgoed Wolfslaar ligt er weer paradijselijk bij. Gelukkig maar. Laat nu de echte lente maar komen.

Iedereen is welkom op de Warmoezerij als de poort open is.
Mocht je iets willen weten, mail me dan op : olga AT bredaduursaam DOT nl

Comments are closed.