Duurzaam Café

Tegenlicht Meet Up Breda!

Posted at 19 januari 2015 | By : | Categories : Duurzaam Café,nieuws | 0 Comment

berichten-tegenlicht-meetup
We zijn er klaar voor, jullie ook?! Op 10 februari wordt door Breda DuurSaam in samenwerking met Mezz de eerste Bredase Tegenlicht Meet Up georganiseerd!!
In VPRO’s Tegenlicht wordt telkens de vraag gesteld of het ook anders kan in onze samenleving: “De macht aan de stad” is het onderwerp dat in deze kick off aan de kaak wordt gesteld.

Tegenlicht is een informatief programma van de VPRO waarin nieuwe ideeën en trends op gebied van politiek, economie, sociologie en wetenschap worden onderzocht. In deze aflevering wordt besproken hoe problemen zoals klimaatverandering, werkeloosheid en criminaliteit wel steeds makkelijker op stedelijk niveau kunnen worden opgelost terwijl nationale regeringen steeds minder voor elkaar krijgen, voornamelijk omdat ze logger zijn en klem zitten in partij-ideologie.

De nieuwe stadstaat, gevoed door een creatieve gemeenschap van mondige burgers waardoor de stad een nieuwe broedplaats kan worden van verandering, waar ruimte is voor experiment. Een stad waarin de burger weer onderdeel wordt van een werkelijke democratie. Is het hoog tijd om onze steden meer macht te geven? En betekent dit meer autonomie voor burgemeesters of krijgen ook de stedelingen zelf meer invloed?

Tijdens een Meet Up worden delen van een Tegenlicht-uitzending getoond en onder begeleiding van een moderator vragen gesteld en discussies uitgelokt. Centraal staat hoe we de huidige samenleving kunnen vernieuwen en transformeren, om zo de langzaam maar zeker vastgelopen terreinen zoals zorg, onderwijs, economie, energievoorziening, vastgoedbeheer, werkgelegenheid en overheid weer volop in beweging te krijgen. Daarbij steeds de vraag stellend wat deze ontwikkeling betekent voor de stad Breda.

VPRO’s Tegenlicht spreekt tot de verbeelding, lokt discussie uit en roept reacties op, kom naarTegenlicht Meet Up Breda en doe mee!!

Inloop vanaf 19:30, aanvang om 20:00 en afronden om 22:00.
Vrije inkom Mezz, Keizerstraat 101 in Breda.
* Wil je je aanmelden voor de Tegenlicht Meet Up Breda (niet verplicht, wel handig ivm aantal plaatsen): esther AT bredaduursaam DOT nl
* Klik op de link voor om de hele aflevering te zien “De macht aan de stad” bekijken:
* Wil je op de hoogte blijven van Tegenlicht Meet Up Breda; klik hier!
* Wil je de volgende Tegenlicht Meet Up Breda bijwonen, hou dan de 2de dinsdag van de maand vrij en ben om 19:30 @Mezz Breda.

Comments are closed.