nieuws

ZonneWIJde van start in Breda! Meld je aan!

Posted at 5 november 2014 | By : | Categories : nieuws,ZonneWijde | 0 Comment

berichten-zonnewijde-start

De ZonneWIJde is de naam van groot en voor zonne-energie zeer geschikt perceel van circa twee hectare op het Rithmeesterpark aan de westkant van Breda. Op deze plek in Breda zullen voor de zomer van 2015 (voor het EERST in Nederland!) bijna 7000 zonnepanelen worden geplaatst.

Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je Zonnedeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 4,0 %, maar dit kan oplopen tot 6,0% per jaar. Dit maakt de ZonneWIJde niet alleen een sympathiek, maar ook een rendabel project.

berichten-zonnewijde-start-locatie

 

Wat kost het en wat levert het op?
U kunt al vanaf € 25,- deelnemen. Met dat geld wordt u letterlijk eigenaar van een stukje ZonneWIJde. Natuurlijk kan iemand een compleet zonnepaneel ‘kopen’, maar ook een deel hiervan. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 4,0 %,maar dit kan oplopen tot 6,0% per jaar. Dat bedrag kunt u als korting op uw energienota terugkrijgen.

Diverse gerenommeerde partijen lichtten de financiële onderbouwing door. Denk aan de gemeente Breda, de Provincie Noord-Brabant en een Nederlandse bank die tot de duurzaamste banken van de wereld behoort. Zij bevestigen dat ZonneWIJde een rendabel initiatief is.

100% van het rendement naar de deelnemers
De ZonneWIJde is een burgerinitiatief is en dus van, voor en door burgers. Dat staat samenwerking met het bedrijfsleven zeker niet in de weg. Sterker nog, dat is zelfs zeer gewenst.

Ook de bedrijven in de regio profiteren mee. Door te deel te nemen in de ZonneWIJde, maar ook doordat de opbrengst van de ZonneWIJde bijvoorbeeld weer door de eigenaren van de ZonneWIJde wordt gebruikt om hun huizen te isoleren of om een efficiëntere verwarmingsketel aan te schaffen.
Zo blijft het geld dichtbij.

Meer informatie
Voor meer informatie of contact; bezoek de website van De ZonneWIJde!

Comments are closed.